KäPy-tutkijoiden analyysi puurakentamsien tulevaisuudesta Suomessa ja Ruotsissa julkaistiin Journal of Forest Economics-lehdessä (luettavissa täältä). Kaksivaiheisen asiantuntija Delphi-tutkimuksen mukaan kestävyys megatrendinä on tärkeä tausta-ajuri puurakentamiselle ja trendi jatkaa kasvuaan tulevaisuudessa. Kestävyys ei kuitenkaan yhdisty vielä kovin vahvasti yksilöllisiin kuluttajatarpeisiin vaan heijastaa laajempaa kestävyysnäkökulmaa, jossa myös poliittisella ohjauksella on merkitystä.
Vuoteen 2030 mennessä asiantuntijapaneeli uskoi kestävyystrendin edelleen vahvistuvan ja heijastuvan puurakentamisen markkinoihin myönteisesti. Jatkossa puukerrostalorakentamisella voidaan myös nykyistä selkeämmin tukea kuluttajien kestävämpiä elämäntapavalintoja. Puu myös nähdään modernina rakennusmateriaalina kaupunkimaisessa ympäristössä. KäPy-hankkeen puoliväliseminaari Deconstructing Myths in Wooden Multi-Storey Construction järjestettiin 12.3.2018 Helsingin Yliopiston Tiedekulmassa. Seminaari kokosi monipuolisen joukon rakentamisen, hallinnon ja tutkimuksen edustajia keskustelemaan puukerrostalorakentamisesta, ja sen myyteistä ja tutkimustarpeista Suomessa ja Ruotsissa.
KäPy-hankkeen puoliväliseminaari 12.3.2018: Deconstructing Myths in Wooden Multi-Storey Construction12/2/2018
Tervetuloa KäPy-hankkeen puoliväliseminaariin kuulemaan puukerrostalorakentamisen uusista tutkimustuloksista Suomessa ja Ruotsissa, verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia alan tutkijoiden, liike-elämän toimijoiden ja päätöksentekijöiden kanssa. Tilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston Tiedekulmassa (Yliopistokatu 4) maanantaina 12.3.2018 kello 13 alkaen.
Seminaari on ilmainen, mutta paikkoja on rajoitetusti. Mikäli haluat osallistua, ilmoittauduthan ystävällisesti seuraavassa osoitteessa viimeistään 21.2.2018: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/86317/lomake.html Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 7.11.2017 pidetyssä paneelissa mukana Ritva Toivonen, joka toi esille näkemyksiä puukerrostalorakentamisesta ja KäPy-hankkeesta.
Olemme tulleet metsästä ja tahdomme yhä mennä sinne. Paperi johdatti suomalaiset köyhästä korvesta hyvinvoivaan kaupunkiin. Tänäkin päivänä sellu myy, ja suomalainen pahvilaatikko on varsinainen kärkituote. Metsän menestystarina jatkuu, mutta miten? Millaisia uusia, aiempaa ekologisempia innovaatioita vihreä kulta innoittaa? Ymmärrämmekö tulevaisuudessa paremmin metsän elintärkeyden? Keskustelemassa Niklas Jensen-Eriksen, Kirsi Mikkonen, Ritva Toivonen ja Marko Leppänen. Keskustelua luotsaa Yliopisto-lehden toimituspäällikkö Arja Tuusvuori. Katso videotallenne paneelikeskustelusta osoitteessa www.helsinki.fi/fi/unitube/video/03524715-ee5b-4e29-9b28-0a4b395f1fd2 Köyhästä pohjoisesta syrjäläisestä tuli 60 vuodessa kansainvälinen menestyjä. Mikä on Suomen metsäkertomuksen seuraava luku? Tästä kirjoitti tuoreeltaan Yliopisto-lehti. Olemme osa tarinaa.
Lue koko juttu osoitteessa https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/suomi-vaurastui-metsasta.-mita-sellun-jalkeen. Lisätietoja: Ritva Toivonen, MMT, tutkimuskoordinaattori, dosentti, Helsingin yliopisto, 040-526 8412, ritva.toivonen (at) helsinki.fi Helsingin yliopisto on käynnistänyt seitsemän yrityksen ja Tekesin kanssa mittavan tutkimuksen teollisen puurakentamisen kilpailukyvyn ja viennin kehittämiseksi. Hankkeen toteutuksessa olennaisessa roolissa on aktiivinen yhteistyö puurakentamiskohteita toteuttavien yritysten kanssa, kertoo tutkimuskoordinaattori Ritva Toivonen Helsingin yliopistosta.
Käyttäjälähtöisyys puurakentamisen bisnesekosysteemeissä (KäPy) -hankeessa syvennytään asukkaiden tarpeisiin, rakentajayritysten toimintaan ja kuntien näkemyksiin kestävistä asumisratkaisuista. Lisätietoja: Ritva Toivonen, MMT, tutkimuskoordinaattori, dosentti, Helsingin yliopisto, 040-526 8412, ritva.toivonen@helsinki.fi Helsingin yliopiston puurakentamisen kilpailukyvyn ja viennin kehittämishanke KäPy on saanut kaksi uutta tutkijaa. MMK Katri Palonen selvittää mitä kuluttajat asumiselta ja erityisesti puukerrostalossa asumiselta odottavat ja millä perusteella asunto valitaan. MMK Juho Pöyhönen puolestaan selvittää miten puukerrostalon rakentamisprosessissa mukana olevat eri yritykset voisivat toimia yhdessä mahdollisimman tehokkaasti.
|